Nyhedsbrev september 2021

 Værdifuld viden fra Change Direction

 

Genåbningen af samfundet har skabt høj 

aktivitet på jobmarkedet

 

Beskæftigelsen satte rekord i maj, og antallet af jobannoncer har, ifølge Dansk Jobindex, nu nået det højeste niveau siden finanskrisen. Men samtidig betyder det også rekordhøj mangel på arbejdskraft.

 

 

Det går godt for økonomien i Danmark, og det giver travlhed på jobmarkedet. Det er godt nyt, for dem der skal ud og søge job. Men tal fra Dansk Statistik viser desværre også, at en rekordstor andel af virksomheder i service branchen melder om mangel på arbejdskraft.

 

Manglen på arbejdskraft i branchen har været stigende i mange år, men niveauet er nu det højeste siden 2011, hvor statistikken startede. Manglen på arbejdskraft i byggebranchen er ligeledes på sit højeste niveau siden finanskrisen, og som vi tidligere har beskrevet er manglen på IT-medarbejdere ligeledes et stigende problem. Cheføkonom i CEPOS, Mads Lundby Hansen, mener, at de tydelige tegn på en fortsættende problematik omkring manglende arbejdskraft bør lede til en politisk indgriben.  

  

Læs mere

  


4 dages arbejdsuge - succes eller fiasko?


I Danmark er flere virksomheder de seneste år skiftet til en 4 dages arbejdsuge, og efter et årelangt forsøg har hele 86 procent af Islands arbejdsstyrke en 4 dages arbejdsuge, eller har fået retten til det. Forsøget, der har ført til denne ændring på Island, kaldes af en ekspert en "overvældende succes". Men hvorfor?

 

 

Forsøget med 4 dages arbejdsuge viste, at på langt størstedelen af arbejdspladserne forblev produktiviteten på samme niveau, og flere steder steg den endda. De mindre timer og den ekstra dag hjemme førte desuden til, at medarbejderne følte sig mindre stressede, og dermed var i mindre risiko for at brænde ud. Derudover oplevede mange, at de følte sig sundere og, at balancen mellem arbejde og privatliv var blevet bedre. Trivslen hos medarbejderne blev altså mærkbart forbedret uden, at det gik ud over produktiviteten.

 

Læs hele artiklen og bliv klogere på hemmeligheden bag succesen.

  

Læs mere

 


Onboarding, er det så vigtigt?

 

Får din onboarding medarbejdere til at blive eller sige op? Forskning peger på, at onboarding kan være en afgørende faktor for om nye medarbejdere siger op hurtigt, eller om de bliver i længere tid. Men hvad handler god onboarding om?

 

 

Førstehåndsindtryk er altid vigtigt - også ved opstart i nyt job. Derfor er det vigtigt, at nye medarbejdere bliver hjulpet godt i gang
på arbejdspladsen og i deres nye job

 

God onboarding skaber bedre og gladere medarbejdere.

Forskning viser, at god onboarding øger medarbejdernes engagement, motivation og jobtilfredshed. Desuden forlænger det den nyansattes gåpåmod. Når medarbejdere føler sig taget godt i mod, vil de også blive gladere medarbejdere, hvilket leder til bedre resultater uanset ens branche. God onboarding er altså utrolig essentielt, og det er desuden første skridt til fastholdelse af medarbejdere.

  

Gode råd til onboarding der får nye medarbejdere til at blive: 

1. Onboarding skal tilpasses den enkelte medarbejder. 

2. Giv løbende feedback til den nyansatte.

3. Skab stolthed over ansættelsen fra starten af. 

 

Læs hele artiklen og få flere råd samt svare på,
hvad dårlig onboarding indebærer. 

 

Læs mere

 


Har du/I brug for hjælp...?

til rekrutteringen af jeres næste specialist, nøglemedarbejder eller leder?

Så giv os et kald for en uforpligtende dialog på +45 3215 1144

 

Med venlig hilsen

Søren Glavind Bo

Seniorkonsulent og ejer

 

Følg os på de sociale medier

og få endnu flere spændende artikler

 

 

Change Direction LinkedIN

Change Direction Facebook


Karriererådgivning


Ledige stillinger


Tilmelding nyhedsbrev

Change Direction ApS  |  Gl. Sellingvej 1K  |  8370 Hadsten v. Aarhus  |  +45 3515 1144  |  info@changedirection.dk

 

Ønsker du at framelde dig nyhedsbrevet, kan du gøre det her.